Onfeilbaarheid

Onfeilbaarheid

Onfeilbaar zijn betekent in letterlijke zin dat iemand de onmogelijkheid heeft om te falen. Wanneer ik dit in verband breng met de mens lijkt mij dit onmogelijk.

Of werkelijke onfeilbaarheid bestaat bij iets of iemand kan betwist worden of besproken. Een interessant vraagstuk. Het staat namelijk buiten twijfel vast dat, indien er een onfeilbaar mens bestaat of ooit heeft bestaan, deze een zeldzaam exemplaar binnen zijn soort is.

Binnen het dierenrijk is de witte tijger zo’n zeldzaam exemplaar. Hij is van oorsprong een Bengaalse tijger met een natuurlijk genetisch foutje. Echter bijzonder mooi. De schakering van roomwit met zwart en tintjes roze en groen, maken de witte tijger tot een attractie, die vaak of enkel alleen in dierentuinen te zien is. In Nederland zijn een paar dierentuinen waar de witte tijger te zien is.

Het staat vast dat de witte tijger zeldzaam is. Is hij onfeilbaar omdat hij zo verschilt van zijn soortgenoten en daardoor zwakker is en op zichzelf staat? Of is hij juist sterk door de bescherming van de mens?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s