Ego Belevenis

 

                                     Macaron Cassis Auzou 2014

 

Vandaag had ik een EGO BELEVENIS.

Wat is dat?

Anton Ego had een Ego Belevenis in de film Ratatouille van Walt Disney. Wanneer hij als restaurantcriticus in het restaurant gaat eten waar de kleine chef Remy de sterren van de hemel kookt en speciaal voor hem het Franse boerengerecht ratatouille maakt, waant hij zich terug in zijn kindertijd. De heer Ego is een streng criticus. Hij laat vaak geen spaan heel van een restaurant in zijn beoordeling. Hij wordt echter verrast door de kookkunst van de kleine chef en moet vervolgens de voormalig eigenaar van het restaurant Gusteau gelijk geven in zijn uitspraak: “iedereen kan koken”, want de kleine chef is een rat.

Het gaat mij om de gevoelens die de heer Ego op dat moment ervaart. Een hoogtepunt in de film.

Mijn Ego Belevenis had ik vandaag bij het eten van een macaron. Niet zomaar een macaron, maar een speciaal souvenir meegebracht uit Frankrijk van de firma Auzou. Een Macaron Cassis. Nu wordt een macaron omschreven als “kleine eetbare juweeltjes”. En gelijk hebben ze!

De macaron werd aan het begin van de 20ste eeuw gecreëerd door Pierre Desfontaines. Op dit moment wordt deze macaron op de markt gebracht door de Groupe Holder. Deze kleine juweeltjes zijn te koop bij Paul’s Bakery. Paul’s Bakery is gestart in 1889 en inmiddels hebben de franchise-ondernemingen locaties over heel de wereld, ook in Nederland.

De macaron kan ik aanbevelen, de film Ratatouille ook. Het kan ook ons terugbrengen naar onze kindertijd en ons laten genieten op een redelijk simpele en intense wijze.

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s