Santé

Madeliefje ateliertuin - eetbaar

Hippocrates, geneesheer van 460 jaar vóór Christus, is de vader van de geneeskunde en zei: ‘laat voeding uw medicijn zijn’.

Voeding is al 42 jaar mijn medicijn!

Griep?

  • Thee met citroensap en honing;
  • Kippensoep, zelfgemaakt, zit vol met aminozuren! Met broccoli, worteltjes (bioflavonoïden: quercetine en fytoalexinen: salvestrolen), ui (allicine en alliine zijn het meest gezond in vet-oplosbare zwavelverbindingen en dankzij deze stoffen bevordert, al met één ui per dag, dit de gezondheid van uw bloed) en selderie (fytonutriënten: met zeer sterke antibacteriële capaciteiten).

Blaas?

  • Eet vette vis: zalm, makreel, haring en sardines (Jumbo € 0,75) en roomboter;
  • Een handje paranoten voor je dagelijkse behoefte selenium. Heermoes, ook wel ‘paardestaart’ genoemd groeit overal, kost niets, zit vol met selenium én is al 400 miljoen jaar oud: voor in de soep;
  • Kalium is bijzonder goed om de kracht van de blaas te vergroten: banaan en aardappel;
  • Proanthocyanidine-antioxidanten zijn 20 keer sterker dan vitamine C en 50 keer sterker dan vitamine E en zit in cacao: dus, eet iedere dag chocolade!

Bloeddruk?

  • Zure abrikozen van de groenteboer, iedere dag 3 stuks;
  • Himalaya of Keltisch zeezout, is zout met mineralen, sporenelementen én een belangrijke regulator voor een gezonde bloeddruk, voor een goed werkend hart in verband met het natuurlijke jodiumgehalte. Ons gehele hormonale systeem wordt (mede) gereguleerd door jodium. Jodium heeft een receptor-functie op hormonen en neurotransmitters, die kunnen dán pas hun werkzaamheden uitvoeren;
  • Gekookte aardappelen, iedere dag, voor een gezond kaliumgehalte, of aardappelpuree met een ei, roomboter en Himalayazout.

 

Kortom, het menu van de dag is:

Kippensoep

~

Sardientjes

Aardappelpuree

Groente

~

Thee met 3 abrikozen en een stukje chocola

 

Met groet, eet smakelijk én gezond,

Erna

 

Bronvermelding:

 

 

Leave a comment